Foglalás

Arrival date
Departure date

+421 911 611 386 e-mail

Finn szauna vagy finn fürdő forrólevegős egykamrás fürdő, alacsony viszonylagos páratartalommal. A térbeni helyezkedéstől függően a hőmérséklet 65 – 90 °C között, a tetőtérben egészen 100°C. A szaunára jellemző a rövid gőz lecsapódás. A testhűtés a vízben, a levegőn vagy más közegben történik.

Az északi típusú szauna – a finn szauna - elterjedt típus főképp Európa Közép- és Északi részen. Amikor a szauna jelző nélkül kerül megemlítésre, tulajdonképpen a finn szaunáról van szó. Két differenciált termikus tér használata jellemzi a finn szaunát.

Maga a szaunázási tér mikroklímás jellemzője a fából készült falakban felhalmozódott hő kibocsátása által keletkezett forrólevegős fürdő, alacsony viszonylagos páratartalommal. A hőmérsékletet a hatékony hőforrás - a tűzhely tartja, melyen nagyobb mennyiségű kő van elhelyezve, így ezek hőtárolót alkotnak. A kövek közül a gránitot, dioritot, peridotitot használják, melyek ellenállók a gőz lecsapódásaikor a hideg vízre, mellyel öntözik.

A szauna hőmérsékleti gradiense a tetőtértől a padlózat felé hirtelen csökken, a tetőtéri levegő hőmérséklet körülbelül 100°C körül mozog, a padlózatnál körülbelül 40°C.

Tipikus jellemzője a szaunának az alacsony viszonylagos páratartalom, mely a szauna hőmérsékletének függvényében 5 -15 relatív százalék között mozog.

Vaša rezervácia

Kapcsolattartásra vonatkozó információk
Ahhoz, hogy újra fel tudjuk venni Önnel a kapcsolatot, kérjük, adja meg elérhetőségeit.
A csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező