Foglalás

Arrival date
Departure date

+421 911 611 386 e-mail

Alacsony Tátra, Liptóv

LIPTOV régió köszönhetően természeti szépségeinek, adrenalin növelő aktivitási lehetőségeinek, aquaparkjainak, szórakozási lehetőségeinek továbbá egyedi különleges szlovák gasztronómiájának az egyes számú szlovák turisztikai desztinációnak számít télen és nyáron egyaránt, melyről a tanúságot a régió magas turista látogatottsága teszi.

Pontosan ezért esik a gyakori üdülési helyválasztás az aktív sportot művelő üdülők és gyermekes családok körében Szlovákiában éppen a Liptov régióra. 

Köszönhetően a Liptov régiót körülvevő hegyvonulatoknak (Chočské Vrchy, Magas Tátra, Alacsony Tátra, Nyugati Tátra, Kis és a Nagy Fátra) Liptov a turisták és a téli sportkedvelők földi paradicsoma. Ezért mindinkább keresett üdülési hely Szlovákiában, legfőképp a túrázók és a téli sport szerelmesei körében. 

Téli sportok

A Liptov régióban gyakorlatilag lépten, nyomon megtalálhatók a sípályák. Egyaránt választhjatják ezt a kezdők vagy profi síelők. Legismertebb központjai közé tartozik Jasná Alacsony Tátra, ahol síelhetnek a Chopok csúcs északi valamint déli részén egyaránt, továbbá Malinô Brdo sí központ, mely Ružomberok város felett helyezkedik el. Az említett neves 2 sí központ biztos elég okot ad arra, hogy a síelés, az Alacsony Tátra hegységben, a Liptov régióban mindenki által keresett hely legyen a téli üdüléshez. 

Túrázás

Szlovákiában, az Alacsony Tátrában, a Liptov régió egyértelműen az igazi hely az aktív pihenés eltöltéséhez minden ide látogató számára. Az útvonalak közt megtalálhatók a könnyű sétálásra alkalmastól az igényes túraútvonalakig a magashegyi gerinceken át a Chočské Vrchy, Alacsony Tátra, Magas Tátra, Nyugati Tátra hegységekben. A Liptov régió legszebb útvonalai közé tartoznak Prosiecka és a Kvačianska völgy, Žiarska völgy, Roháče, Liptovský Ján tanösvények és végül, de nem utolsó sorban a magashegyi turisztikai útvonal a Krivány csúcsra. 

Sport és adrenalín

Kerékpározás, paragliding, hegymászó iskola, terepjárók, lovaglás, téli sportok , mint például: síelés, feeride, skialpinizmus, kitewing és snowboarding, valamint tenisz, squash, paintball, windsurfing és még sok egyéb sportolási élményben lehet részük éppen itt, a Liptov régióban. Az üdülés Szlovákiában, az Alacsony Tátrában, a Liptov régióban, nemcsak a szlovák üdülni vágyók számára válik egyre keresett üdülési desztinációva számtalan aktív pihenési lehetőség kínálatával, de a külföldi turisták számára is egyre keresettebb helynek minősül.

Vizi sportok, aquaparkok és termálvizek

A Liptov régió legnagyobb víztározója Liptovská Mara, széles, sokszínű lehetőségeket kínál a fürdőzésre különböző vizi sportokhoz, mint például: vizibiciklizés, szörfözés, csónakázás és sok egyéb. A raftingozás szerelmeseinek különös élményben lehet részük: evezés a Vág folyón, rafting a Belá folyón, továbbá evezés a mesterségesen kialakított vizikánálison Liptovský Mikulášon. A látogatók részére Liptov régió érdekes, különleges és nagy vonzerejének számítanak a termálvíz források Bešeňová községben, Liptovský Jánban, és természetesen a legnagyobb aquapark a Tatralandia aquapark.

Liptov ételeiről is híres ezek a brindzás haluskák, liptói pirog, hagyományos tejből és sajtból készült tejsavó a zsincica mindezt megkóstolhatják a tradicionális szlovák szalasokon és kolibákon.

Vaša rezervácia

Kapcsolattartásra vonatkozó információk
Ahhoz, hogy újra fel tudjuk venni Önnel a kapcsolatot, kérjük, adja meg elérhetőségeit.
A csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező