Rezervácia
Jahňacie s pečeným zemiakom a cuketovou kapustou
Plnený pečený zemiak
- 800g zemiakov
- 250g kyslej smotany
- 30g pažítkovej vňate
- 1 strúčik cesnaku
- soľ ,korenie podľa chuti a alobal na pečenie
Cuketová kapusta
- 400g čerstvej cukety
- 1ks cibuľa
- 1ks strúčik cesnaku
- 3PL oleja
- Soľ ,korenie, ocot -citrón, cukor, mletá rasca podľa chuti
Pečené jahňacie
- 600g jahňaciny (čo momentálne máte –v našom prípade sme použili chrbát)
- 1ks cibuľa
- 1ks strúčik cesnaku
- 3PL tuku / oleja –masti/
- Voda alebo vývar na podlievanie
- Hladkú múku na zahustenie cca 1PL
- Soľ ,korenie, mletá rasca, rozmarín ,kúsok údenej slaninky podľa chuti
Postup
Najskôr si pripravíme jahňacie. Cibuľu a cesnak pokrájame na kocky. Do panvice dáme tuk, na ktorom orestujeme cibuľu s cesnakom a pridáme nakrájanú slaninku. Do takto pripraveného základu vložíme mäso, ktoré v ňom opečieme, pridáme pochutiny, podlejeme vývarom alebo vodou a dáme dokončiť do rúry. Mäso po upečení vyberieme zo základu a výpek zaprášime múkou, zalejeme vodou, privedieme do varu a následne znížime teplotu, povaríme zredukujeme . Zhustnutú –zredukovanú prírodnú šťavu precedíme a podávame dochutenú k mäsu.
Na plnené zemiaky si ako prvé umyjeme zemiaky, ktoré osolené v šupke zabalíme do alobalu každý zvlášť a upečieme v jednej rúre na druhom plechu spolu v jednom čase s jahňacinou do mäkka .
Po upečení vyberieme zemiaky z rúry, prekrojíme aj s alobalom a roztvoríme .Do takto prekrojeného zemiaku vkladáme pred podávaním ochutenú kyslú smotanu s korením, soľou cesnakom a bylinkami.
Na panvici orestujeme cibuľku s cesnakom, rascou a cukrom zalejeme trochou vody pridáme umytú na hrubo nastrúhanú /nakrájanú na rezance/ cuketu zľahka prehodíme/orestujeme/ ochutíme soľou, korením a octom/citrónom/ .Podávame spolu na tanieri ako prílohu k pečenej jahňacine a plnenému zemiaku.
Prajeme Vám dobrú chuť :).