Rezervácia
Zemiakové šúľance s ovocným ragú
Suroviny na dve porcie:
- Uvarené očistené zemiaky 350g
- Maslo / Rama 42g
- Polohrubá múka 120g /bezlepkový variant múka od spol. Schär Farina 60g/
- Štipka soli
- 2 štipky cukru
- Vajce 1ks
Postup
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a postrúhame najemno. Postrúhané zemiaky zmiešame s maslom a potom pridáme múku. Zmes posolíme a zľahka spojíme krátkym miešaním na jemné cesto. Z pripravenej hmoty vytvarujeme šúľanky, ktoré varíme v osolenej vode. Po uvarení vložíme do rozpusteného masla. Podávame rôznymi spôsobmi ako napríklad s ovocným ragú, s opraženou strúhankou, s karamelom, s makom, s orechmi.
Ovocné ragú:
- Mrazené alebo sezónne ovocie 0,40kg /maliny, jahody, višne ,marhule/
- Kryštálová cukor 200g /podľa chuti/
- Červené víno 0,2l
- Kukuričný škrob 50g
- Citrón podľa chuti
Postup
Z cukru pripravíme svetlý karamel, ktorý zalejeme vínom a necháme rozvariť. Do cukrového rozvaru pridáme ovocie krátko povaríme a zahustíme škrobom rozmiešaným vo vode na krémovú konzistenciu. Dochutíme citrónovou šťavou a cukrom.
Dobrú chuť :)