Foglalás

Arrival date
Departure date

+421 911 611 386 e-mail

LIPTÓ- KIKAPCSOLÓDÁS FÖLDÖN, VÍZBEN ÉS LEVEGŐBEN

A Déményfalvi-völgy a túrahelyek és turistaösvények kifogyhatatlan tárháza. Tegyen egy sétát a Verbici-tó (Vrbické pleso) körül (autóval 10 perc), amely az egyetlen gleccsermaradvány az Alacsony-Tátrában. A tó közelében található pihenőhely, a padok és a gyermekjátszótér körülbelül fél órás kellemes sétával elérhető.

Egy könnyű túra során ellátogathatunk az Alacsony-Tátra áldozatainak szimbolikus temetőjébe is. A Biela púť központból közelíthető meg (autóval alig 10 perc). A keresztnél letérünk a főútról, és a sárga jelzésű könnyű turistaúton haladva körülbelül 10 perc alatt a Ján Šverma emlékműhöz jutunk, innen pedig hozzávetőleg 25 perc alatt a szimbolikus temetőhöz érkezünk. Az út mellett található egy kilátótorony, amely lenyűgöző kilátást nyújt a Chopokra.

A túra történelmi látnivalót is kínál: megtekinthetjük a rekonstruált partizánbunkereket Krčahovon. Az ún. zemljankák a II. világháborús partizánoknak állítanak emléket. A bunkerekhez vezető legrövidebb út a Lúčky felvonóállomástól Krakova hoľa irányába vezet. Gyalog körülbelül 45-60 perc alatt tehető meg. Az úti cél kerékpáron is elérhető.

A gyakorlottabb turisták 4 órás túrára vállalkozhatnak a Chopokról a Poľana-hágón keresztül a Tri Vody-ra és a Biela púť-ra. Egy könnyebb gerinctúra kilátást kínál a Déményfalvi-völgyre és a Szentmária-víztározóra (Liptovská Mara). A túra kiindulási pontja a Chopok csúcsa (a Funitel felvonóval), és a piros turistajelzés a Dereše-csúcson át a Poľana-hágóra vezet. A hegynyeregben jobbra fordulunk, és a sárga turistajelzésen Tri Vody irányába haladunk, majd továbbra is a sárga jelzést követve Biela púť-ra jutunk.

Kellemes „gerincmenet“ vár a túrázni vágyókra a Ďumbier csúcsra vezető úton is. A Chopok csúcsáról (a Funitel felvonóval) elindulunk a piros turistajelzésen, elhaladunk a Kamenná chata menedékház mellett, a Deményfalvi-hágón (Demänovské sedlo) és a Krúpova hoľán keresztül feljutunk a Ďumbier csúcsra (2043 tszfm.). Vissza ugyanazon az útvonalon megyünk. A túra tartama hozzávetőleg 4 óra.

Lebilincselő turistacél a Déményfalvi-völgy (Demänovská dolina) tanösvény is. A 13 km hosszú, közepes nehézségű túra időtartama körülbelül 4,5 óra. Az ösvény mentén 12 tájékoztató tábla található. A túra a Verbici-tónál kezdődik Otupné és Tri Vody irányába. Eltérünk balra a piros turistajelzés mentén Brholiská irányába, tovább a Pod Orlou skalou elágazási ponthoz, innen pedig meredekebb úton haladunk Luková felé. Ezután leereszkedünk a Pekná vyhliadka kilátóhoz, és a széles-völgyi (Široká dolina) elágazáshoz érkezünk. A bal oldalon levő zöld turistajelzésen haladunk tovább Lúčkyba.

Vaša rezervácia

Kapcsolattartásra vonatkozó információk
Ahhoz, hogy újra fel tudjuk venni Önnel a kapcsolatot, kérjük, adja meg elérhetőségeit.
A csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező